Karbanátky z cuket s balkánským sýrem
55 min.
Ingredience
- 8stroužkůČesnek
- 0,5litrJogurt bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůSýr balkánský
- 1kilogramCuketa
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceKopr čerstvý
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
56 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mladé cukety oloupeme, opláchneme, nastrouháme nahrubo a vložíme do cedníku, aby zbytečná tekutina odkapala. Potom nastrouhanou cuketu dáme do mísy a přidáme k ní vejce, rozdrobený balkánský sýr, mouku, drobně pokrájenou petrželku a kopr. Směs dobře promícháme, lžící nabíráme karbanátky a vložíme je na rozpálený olej. Usmažíme z každé strany dozlatova.
- 2Karbanátky z cuket podáváme horké s bílým jogurtem, do kterého jsme přimíchali rozetřený česnek a bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.