Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě
45 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 70gramůStrouhanka
- 60mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín mletý
- Na marinádu
- 150gramůDžem švestkový
- 60gramůCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 1kusAnýz
- 1lžíceWorcester
- 2lžíceCitronová šťáva
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMouka kukuřičná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
923 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu.
- 2Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou.
- 3Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.