Karbanátky z ovesných vloček
50 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceZelenina kořenová
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrnekStrouhanka
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůOvesné vločky
- 100gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vločky namočíme na pár hodin do vody, poté je uvaříme v téže osolené vodě.
- 2Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžíci nastrouhané kořenové zeleniny. Necháme osmahnout, odstavíme z ohně, přidáme nasekanou petrželovou nať a smícháme s vločkami se 2 žloutky.
- 3Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme.
- 4Karbanátky podáváme k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.