Karbanátky z rýže
55 min.
Ingredience
- 250gramůRýže jasmínová
- 200gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 200gramůCuketa
- 50gramůCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 50mililitrůOlej olivový
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a smícháme s kousky tuňáka.
- 2Přidáme nastrouhanou cuketu, vejce, nasekanou jarní cibulku a trochu strouhanky.
- 3Osolíme, opepříme a vypracujeme kompaktní hmotu, ze které vytvoříme 8 menších karbanátků. Ty obalíme ve zbytku strouhanky, rozložíme na vymazaný plech, potřeme olejem a upečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Podáváme ozdobené kolečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.