Karbanátky z tuňáka s okurkovou omáčkou

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, osolíme a promícháme. Asi 15 minut necháme tekutinu z okurky odkapávat do misky.
  • 2
    Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka slijeme, promícháme a dáme ho do misky se strouhankou, plátky cibule, vejcem, majonézou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 2 cm silné karbanátky.
  • 3
    Okapanou okurku propláchneme studenou vodou, necháme znovu vykapat a přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme. Okurku promícháme s jogurtem, solí, pepřem a koprem. Zakryjeme a necháme v chladu.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj karbanátky a pečeme z každé strany, až lehce zhnědnou.
  • 5
    Hotové karbanátky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru a podáváme s okurkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.