Karbanátky z tuňáka s okurkovou omáčkou
28 min.
Ingredience
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibulka jarní
- 320gramůTuňák v oleji
- 80gramůStrouhanka
- 2lžíceMajonéza
- 130gramůJogurt bílý
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, osolíme a promícháme. Asi 15 minut necháme tekutinu z okurky odkapávat do misky.
- 2Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka slijeme, promícháme a dáme ho do misky se strouhankou, plátky cibule, vejcem, majonézou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 2 cm silné karbanátky.
- 3Okapanou okurku propláchneme studenou vodou, necháme znovu vykapat a přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme. Okurku promícháme s jogurtem, solí, pepřem a koprem. Zakryjeme a necháme v chladu.
- 4Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj karbanátky a pečeme z každé strany, až lehce zhnědnou.
- 5Hotové karbanátky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru a podáváme s okurkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.