Karbanátky z uzeného masa a brambor
30 min.

Ingredience
- 300gramůVepřová uzená plec
- 300gramůBrambory vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené maso i brambory umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme žloutky. Vše dobře promícháme.
- 2Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích nastavených 1-2 lžícemi mléka a ve strouhance.
- 3Karbanátky krátce smažíme v rozpáleném oleji, všechny přísady jsou předvařeny.
- 4Podáváme s bramborovým salátem nebo s luštěninovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.