Karbanátky z vepřového srdce
50 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové srdce
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 70mililitrůMléko polotučné
- 4gramyMajoránka
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 60gramůStrouhanka
- 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové srdce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Srdce, slaninu a cibuli spolu umeleme na masovém strojku, přidáme v mléce namočenou strouhanku, sůl, pepř, majoránku, vejce a vypracujeme masové těsto. Z těsta tvoříme menší placičky a smažíme v pánvi v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- 2Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.