Karbanátky ze zaječího masa
85 min.
Ingredience
- 100gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 100gramůVepřový bok
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaTymián sušený
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusCibule
- 400gramůZaječí maso
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej stolní
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zaječí maso podlijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a sůl. Vše dusíme, až je maso měkké. Vyjmeme je a po prochladnutí vykostíme.
- 2Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Připravené maso jemně umeleme spolu s vepřovým masem a vymačkanou žemlí. Přidáme drobně nakrájenou dušenou zeleninu, prolisovaný česnek, koření, sůl a dobře promícháme.
- 3Hmotu rozdělíme na stejné kousky, tvarujeme z nich karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.