Karbanátky ze zelí
45 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 200gramůStrouhanka
- 1kusCibule
- 10gramůSádlo škvařené
- 2kusyRohlíky bílé
- 2gramyMuškátový oříšek
- 3kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, rozkrojíme na díly a uvaříme v mléce doměkka. Cibulku nadrobno osmažíme na sádle, nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Uvařené zelí a rohlíky rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme osmaženou cibuli, muškátový oříšek, 2 vejce, sůl, pepř a prohněteme. Na pomoučněném vále vytvoříme z hmoty karbanátky, které namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
- 2Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.