Kardinálská francouzská omáčka
55 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 6kusůHřebíček
- 80gramůHumr
- 1litrSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 170gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 10gramůTymián sušený
- 20gramůPetržel kudrnka
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
66 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
612 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, cibuli pokrájenou najemno, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
- 2Omáčku odstavíme a scedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 200 g
- 3humrového másla.
- 4Humrové máslo vyrobíme tak, že smícháme 80 g masa z vařeného humra se 120 g čerstvého másla. Humrové maso musíme nakrájet najemno. Máslo můžeme trochu osolit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.