Kardinálská francouzská omáčka

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
66 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
612 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, cibuli pokrájenou najemno, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
  • 2
    Omáčku odstavíme a scedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 200 g
  • 3
    humrového másla.
  • 4
    Humrové máslo vyrobíme tak, že smícháme 80 g masa z vařeného humra se 120 g čerstvého másla. Humrové maso musíme nakrájet najemno. Máslo můžeme trochu osolit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.