Kari červené s kešu oříšky
40 min.
Ingredience
- 2,5decilitryKokosové mléko
- 0,25lžičkaOmáčka sójová
- 4kusyKlasy kukuřice mražené
- 125gramůBrokolice
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 25gramůOřechy Kešu
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceArašídy loupané pražené solené
- 3kusyKafirové listy
- 1,5lžíceBazalka
- 7kusůChilli paprička
- 0,5kusCitronová tráva
- 1lžičkaSůl
- 1kusLimetka
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyŠalotka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaGalgan
- 2lžičkyKmín římský
- 2lžičkyKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
18 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V mixéru rozmixujeme chilli papričky bez semínek, kmín, semena koriandru, galangal, citronovou trávu, sůl, limetkovou kůru, česnek, šalotky, dva kafrové listy a lžíci oleje. Vznikne nám kari pasta.
- 2Rozehřejeme wok a dáme na něj 3 lžíce červené kari pasty a mícháme, dokud nepustí vůni. Přidáme kokosové mléko, sójovou omáčku, lístek limety s kafrovou příchutí, růžičky brokolice, kukuřičky, kešu oříšky a zelené fazolky. Přivedeme k varu a necháme dusit, dokud nebude zelenina vařená a křupavá.
- 3Odstraníme listy limety a přimícháme bazalku a koriandr. Přemístíme na servírovací mísu, ozdobíme nasekanými arašídy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.