Kari krevetové s ovocem
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5kusOkurka salátová
- 4decilitryJogurt bílý
- 60gramůKokosová moučka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáta
- 4lžíceHrozinky
- 1kusJablko granátové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
11 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi máslo a olej. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme. Vmícháme kmín, kurkumu, papriku, mleté chilli a smažíme 2 minuty. Přidáme kokosovou moučku, rajčatový protlak, pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
- 2Pánev necháme vychladnout, vmícháme do ní krevety, nakrájenou okurku na kostky a jogurt. Je-li třeba osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dáme vychladit.
- 3Do misky dáme nasekanou mátu, hrozinky, sůl, bílý jogurt. Granátové jablko rozkrojíme na poloviny, vyndáme semínka, vyhodíme bílou blánu a semínka vmícháme do ovocné směsi.
- 4Hotové kari dáme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.