Kari krevetové s ovocem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
11 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme v pánvi máslo a olej. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme. Vmícháme kmín, kurkumu, papriku, mleté chilli a smažíme 2 minuty. Přidáme kokosovou moučku, rajčatový protlak, pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
  • 2
    Pánev necháme vychladnout, vmícháme do ní krevety, nakrájenou okurku na kostky a jogurt. Je-li třeba osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dáme vychladit.
  • 3
    Do misky dáme nasekanou mátu, hrozinky, sůl, bílý jogurt. Granátové jablko rozkrojíme na poloviny, vyndáme semínka, vyhodíme bílou blánu a semínka vmícháme do ovocné směsi.
  • 4
    Hotové kari dáme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.