Kari omáčka s fenyklem
40 min.
Ingredience
- 500gramůFenykl sladký - hlíza
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůBujón bylinkový
- 250gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 125gramůZakysaná smetana
- 20mililitrůOcet vinný
- 20gramůPažitka
- 5gramůPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůKari koření
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fenykl nakrájený na plátky zalijeme osolenou vodou, přidáme máslo a rozdrobenou zeleninovou bujon a vaříme 8 minut. Potom slijeme a necháme dobře okapat. Vývar uschováme. Pekáček vymažeme zbývajícím máslem a rozložíme do ní plátky fenyklu. Plátky rajčat rozložíme na fenykl.
- 2Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Asi 100 ml vývaru z fenyklu smícháme se zakysanou smetanou, smetanou a moukou. Necháme jednou vzkypět. Vmícháme žloutek a omáčku dochutíme solí, pepřem, kari, octem a cukrem. Přelijeme přes zeleninu a v horké troubě zapékáme asi 15 minut. Před podáváním posypeme pažitkou a jemnou fenyklovou natí.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.