Kari polévka s červenou čočkou

65 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, druhou na kostičky. Ve 2 l vody povaříme polovinu zázvoru s kolečky cibule, celým pepřem, 2 lžičkami soli a omytými stehýnky.
  • 2
    Zbylý zázvor nakrájíme na plátky, omyté pórky nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Ze stehýnek odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Vývar propasírujeme sítem.
  • 4
    Pórek, kostičky cibule a zázvor opékáme asi 5 minut na másle, posypeme kari kořením, přilijeme vývar a kokosové mléko. Přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut.
  • 5
    Vložíme maso a polévku podle chuti okořeníme a přisolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.