Kari polévka s červenou čočkou
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyKuřecí stehna
- 30gramůZázvor celý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2lžičkySůl
- 400gramůPórek
- 200mililitrůMléko kokosové
- 150gramůČočka červená
- 1lžíceKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, druhou na kostičky. Ve 2 l vody povaříme polovinu zázvoru s kolečky cibule, celým pepřem, 2 lžičkami soli a omytými stehýnky.
- 2Zbylý zázvor nakrájíme na plátky, omyté pórky nakrájíme na kolečka.
- 3Ze stehýnek odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Vývar propasírujeme sítem.
- 4Pórek, kostičky cibule a zázvor opékáme asi 5 minut na másle, posypeme kari kořením, přilijeme vývar a kokosové mléko. Přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut.
- 5Vložíme maso a polévku podle chuti okořeníme a přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.