Kari s cizrnou a vejci

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a nasekané jablko. Smažíme 5 minut, přidáme zázvor, kari, papriku mletou a minutu smažíme. Vmícháme rajčatový protlak a vývar. Přidáme rozebraný květák na růžičky, hrozinky a cizrnu. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 30 minut.
  • 2
    Smícháme solamyl s vodou, přidáme do kari a mícháme, až zhoustne. Povaříme 2 minuty, osolíme a opepříme.
  • 3
    Smícháme v misce mátu, jogurt a okurku.
  • 4
    Naběračkou dáme kari na talíře a poklademe uvařenými vejci. Podáváme s okurkovou a mátovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.