Kari s cizrnou a vejci
120 min.
Ingredience
- 2lžíceHrozinky
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusJablka
- 2lžíceKari pasta
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusKvěták
- 425gramůCizrna
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůOkurka salátová
- 1lžíceMáta
- 1,5decilitryJogurt krémový bílý natur
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a nasekané jablko. Smažíme 5 minut, přidáme zázvor, kari, papriku mletou a minutu smažíme. Vmícháme rajčatový protlak a vývar. Přidáme rozebraný květák na růžičky, hrozinky a cizrnu. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 30 minut.
- 2Smícháme solamyl s vodou, přidáme do kari a mícháme, až zhoustne. Povaříme 2 minuty, osolíme a opepříme.
- 3Smícháme v misce mátu, jogurt a okurku.
- 4Naběračkou dáme kari na talíře a poklademe uvařenými vejci. Podáváme s okurkovou a mátovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.