Kari z hovězího masa s brambory

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor (cca 2 cm) nastrouháme na jemno. Špenát opláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, koření a česnek a smažíme, než maso zhnědne. Poté přimícháme brambory a smažíme ještě asi 3 minuty. Do směsi vmícháme rajčata i s nálevem, sůl, pepř, vývar a na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme špenát a necháme přejít varem.
  • 3
    V mezičase připravíme jogurtovou omáčku: v míse promícháme nahrubo strouhanou okurku, jemně nasekanou mátu a jogurt.
  • 4
    Ke kari podáváme v miskách vychlazenou jogurtovou omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.