Kari z hovězího masa s brambory
50 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 50gramůZázvor celý
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaKurkuma
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,25lžičkaChilli mleté
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 200gramůJogurt bílý
- 100gramůOkurka salátová
- 0,5lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor (cca 2 cm) nastrouháme na jemno. Špenát opláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, koření a česnek a smažíme, než maso zhnědne. Poté přimícháme brambory a smažíme ještě asi 3 minuty. Do směsi vmícháme rajčata i s nálevem, sůl, pepř, vývar a na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme špenát a necháme přejít varem.
- 3V mezičase připravíme jogurtovou omáčku: v míse promícháme nahrubo strouhanou okurku, jemně nasekanou mátu a jogurt.
- 4Ke kari podáváme v miskách vychlazenou jogurtovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.