Kari z tresky
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaKoriandr celý
- 3gramyPepř cayenský
- 3gramyKurkuma
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCibule
- 25gramůZázvor celý
- 10gramůChilli paprička
- 350gramůKvěták
- 200gramůBrambory
- 200gramůPaprika zelená
- 150mililitrůVoda pitná
- 3gramyPepř černý mletý
- 250mililitrůJogurt bílý
- 750gramůTreska aljašská
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybu nakrájíme na kostky velikosti 3 cm.
- 2Koření rozdrtíme se solí. Drcenou směs dáme na kousky tresky, promícháme, aby se stejnoměrně pokryly. Zakryjeme a necháme 1 hodinu
- 3chladničce marinovat.
- 4Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zprudka ji 5 minut smažíme. Přidáme plátky zázvoru, nasekané chilli
- 5papričku a další 2 minuty zahříváme. Přidáme růžičky květáku, kostičky brambory, nudličky zelené papriky a podusíme ještě 5-7 minut. Děrovanou naběračkou vyjmeme z pánve zeleninu a odložíme ji stranou.
- 6Zahřejeme zbylý olej a tresku na něm z obou stran dohněda smažíme. Přidáme zeleninu, přilijeme 150 ml vody a 10 minut zvolna podusíme, až zelenina změkne a ryba je hotová. Osolíme a opepříme. Servírujeme s řídkým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.