Kari ze sleďů
50 min.
Ingredience
- 4kusySleď čerstvý
- 3kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ryby naporcujeme a vložíme do mísy. Trochu vody smícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí, přelijeme maso, necháme odpočinout cca 30 minut.
- 2Mezitím nasekáme cibuli a na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova. Vložíme ryby i s marinádou, zakryjeme a dusíme do měkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou petrželkou a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.