Karibské hovězí karbanátky
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1kusBrambory
- 2lžičkyKurkuma
- 2lžíceRajčatové pyré
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceTabasco
- 500gramůKřehké těsto na koláč quiche
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme. Bramboru nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm.
- 2Na oleji opékám cibuli nakrájenou na kostičky po dobu 5 minut, poté přidáme česnek a hovězí maso. Opékáme dohněda a přidáme brambory, polovinu kurkumy, rajčatové pyré, tymián a 200 ml vody. Dusíme 15 minut, poté ještě povaříme 5 minut bez poklice.
- 3Přidáme tabasco a necháme zchládnout.
- 4Těsto rozválíme na tenko a vykrajujeme obdélníky 6x15 cm. Mezi tyto obdélníky rozdělíme směs z mletého masa.
- 5Zbylou kurkumu rozšleháme s vejcem, potřeme tím okraje obdélníků a slepíme je. Skládáme je na plech s pečícím papírem. Zvenku ještě potřeme vejcem a pečeme 20-25 minut na 220 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.