Karotka s jablky na víně
50 min.

Ingredience
- 2kusyJablka
- 500gramůKarotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou karotku nakrájíme na hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, mírně podlijeme a osolíme. Zvolna dusíme do poloměkka.
- 2Potom přidáme oloupaná, na dílky nakrájená jablka zbavená jádřinců, med, špetku pepře, podlijeme bílým vínem a dodusíme.
- 3Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k telecí nebo hovězí pečeni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.