Karotka zapečená s rýží
45 min.
Ingredience
- 500gramůKarotka
- 250gramůRýže loupaná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceStrouhanka
- 1000mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Karotku očistíme a nahrubo nastrouháme.
- 2Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypeme propláchnutou rýži a zvolna vaříme 15 minut. Vodu slijeme a rýži necháme okapat.
- 3Nastrouhanou karotku vmícháme do rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýru.
- 4Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou, zbylým sýrem a pokapeme 50g rozpuštěného másla.
- 5Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.