Karotka zapečená s rýží

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karotku očistíme a nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypeme propláchnutou rýži a zvolna vaříme 15 minut. Vodu slijeme a rýži necháme okapat.
  • 3
    Nastrouhanou karotku vmícháme do rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýru.
  • 4
    Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou, zbylým sýrem a pokapeme 50g rozpuštěného másla.
  • 5
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.