Kaše s tresčího filé
30 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1000gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
55 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
128 mg
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Omyté filé povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme, osušíme a jemně umeleme.
- 2Do hrnce vložíme prolisovaný česnek, umleté rybí maso a zvolna zahříváme. Po lžících přiléváme ohřátý olej a ohřáté mléko, až vznikne bílá kaše. Podle chuti opepříme a přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Kaši zahřejeme k bodu varu a ihned odstavíme z plotny.
- 3Podáváme s osmaženými topinkami. Kaši můžeme podávat i studenou a jako přílohu zvolíme bramborový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.