Kaše z hrachu s opečenou klobásou
50 min.
Ingredience
- 600gramůHrášek
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyKlobása vepřová
- 1kusOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
42 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Předem si namočíme do vody hrách. Nadrobno si pokrájíme oloupanou cibuli. Vhodíme ji na pánev, kde jsme rozpustili sádlo, poté polovinu cibule sebereme z pánve, druhou necháme na pánvi, dokud nezezlátne. Pak odebereme z plotny i ji a na zbylý tuk nasypeme na plátky nakrájenou klobásku a opečeme.
- 2Namočený hrách vložíme i s vodou, v níž se máčel, do hrnce a uvaříme doměkka. Pak si připravíme tyčový mixér a hrášek jím rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme k ní utřený česnek a zpola usmaženou cibulku. Osolíme, opepříme a vložíme 1 lžíci sádla a promícháme. Přidáme ještě špetku majoránky na dochucení.
- 3Hrachovou kaši servírujeme s nakládanou okurkou a posypeme dozlatova usmaženou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.