Kaše z hrachu s opečenou klobásou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
42 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem si namočíme do vody hrách. Nadrobno si pokrájíme oloupanou cibuli. Vhodíme ji na pánev, kde jsme rozpustili sádlo, poté polovinu cibule sebereme z pánve, druhou necháme na pánvi, dokud nezezlátne. Pak odebereme z plotny i ji a na zbylý tuk nasypeme na plátky nakrájenou klobásku a opečeme.
  • 2
    Namočený hrách vložíme i s vodou, v níž se máčel, do hrnce a uvaříme doměkka. Pak si připravíme tyčový mixér a hrášek jím rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme k ní utřený česnek a zpola usmaženou cibulku. Osolíme, opepříme a vložíme 1 lžíci sádla a promícháme. Přidáme ještě špetku majoránky na dochucení.
  • 3
    Hrachovou kaši servírujeme s nakládanou okurkou a posypeme dozlatova usmaženou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.