Kaše z prosa s květákem a sýrem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Proso dáme do síta a přelijeme ho 2 x vařící vodou. Poté ho dáme do hrnce s 7 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Za častého míchání pomalu proso vaříme přibližně 30 minut a necháme 5 minut pod pokličkou dojít.
  • 2
    Omytý květák rozdělíme na růžičky, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
  • 3
    Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželovou nať omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
  • 4
    Uvařený květák scedíme a přidáme ho s petrželkou a česnekem k prosu. Promícháme, dochutíme solí a slunečnicovým olejem.
  • 5
    Proso s květákem rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.