Kaše z prosa s květákem a sýrem
45 min.
Ingredience
- 200gramůProso - obilky
- 1lžičkaSůl
- 300gramůKvěták
- 0,5lžičkaKmín celý
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Proso dáme do síta a přelijeme ho 2 x vařící vodou. Poté ho dáme do hrnce s 7 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Za častého míchání pomalu proso vaříme přibližně 30 minut a necháme 5 minut pod pokličkou dojít.
- 2Omytý květák rozdělíme na růžičky, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
- 3Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželovou nať omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
- 4Uvařený květák scedíme a přidáme ho s petrželkou a česnekem k prosu. Promícháme, dochutíme solí a slunečnicovým olejem.
- 5Proso s květákem rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.