Kaše z rýže a škeblí
220 min.
Ingredience
- 225gramůRýže loupaná
- 400gramůŠkeble čerstvé
- 1,6litryVoda pitná
- 6mililitrůOmáčka sojová světlá
- 2gramySůl
- 13mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
4 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
870 mg
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody a potom ji necháme na sítku okapat. Škeble očistíme kartáčkem, opláchneme je pod tekoucí vodou a lžičkou vybereme vnitřky, které nakrájíme na 3 cm kousky. Do okapané rýže přidáme sójovou omáčku a orestujeme ji na rozpáleném oleji v hrnci, k orestované rýži přidáme kousky škeblí a smažíme 2 minuty. Potom rýži se škeblemi zalijeme osolenou vodou, přivedeme k varu a potom, za občasného míchání, vaříme dalších 30 minut na mírném ohni.
- 2Kaši se škeblemi podáváme teplou v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.