Kašmírské kuře

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části, maso několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme do velké mísy. Bílý jogurt smícháme s kari pastou a směsí rovnoměrně obalíme kuřecí maso. Mísu přikryjeme a maso necháme nejméně hodinu v chladničce odležet.
  • 2
    Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm 4-5 minut na mírném ohni cibuli a česnek.
  • 3
    Na pánev přidáme římský kmín, zázvor a chilli pastu a vše za stálého míchání asi minutu zahříváme.
  • 4
    Potom přidáme kuřecí maso a zvolna je ze všech stran zhruba 10 minut opékáme dozlatova. Marinádu zbylou v míse nalijeme na pánev, přidáme kuřecí vývar, mleté mandle a sůl.
  • 5
    Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme zhruba 15 minut tak, aby kuřecí maso bylo křehké a měkké.
  • 6
    Kašmírské kuře rozdělíme na talíře a ozdobíme koriandrem. Jako příloha je nejvhodnější rýže. Pokrm můžeme doplnit nakládanou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.