Kašmírské kuře
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 850gramůKuřecí stehna
- 60gramůKari pasta
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 5gramůKmín římský
- 50gramůMandle
- 5gramůZázvor celý
- 5gramůChilli omáčka
- 5gramůSůl
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 500mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
46 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části, maso několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme do velké mísy. Bílý jogurt smícháme s kari pastou a směsí rovnoměrně obalíme kuřecí maso. Mísu přikryjeme a maso necháme nejméně hodinu v chladničce odležet.
- 2Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm 4-5 minut na mírném ohni cibuli a česnek.
- 3Na pánev přidáme římský kmín, zázvor a chilli pastu a vše za stálého míchání asi minutu zahříváme.
- 4Potom přidáme kuřecí maso a zvolna je ze všech stran zhruba 10 minut opékáme dozlatova. Marinádu zbylou v míse nalijeme na pánev, přidáme kuřecí vývar, mleté mandle a sůl.
- 5Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme zhruba 15 minut tak, aby kuřecí maso bylo křehké a měkké.
- 6Kašmírské kuře rozdělíme na talíře a ozdobíme koriandrem. Jako příloha je nejvhodnější rýže. Pokrm můžeme doplnit nakládanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.