Katalánské žampiony

20 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené chilli papričky rozkrojíme a pod tekoucí vodou pečlivě odstraníme jadérka, která jsou její nejpálivější částí. Dužinu nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Žampiony očistíme navlhčeným papírovým ubrouskem. Větší hlavičky překrojíme na půlky nebo na čtvrtky.
  • 3
    Oloupané stroužky česneku pokrájíme na velmi tenké plátky, z části petrželové natě otrháme lístky a ostrým nožem je rozkrájíme nadrobno.
  • 4
    Několik celých snítek uschováme na ozdobu hotového pokrmu.
  • 5
    V široké pánvi rozehřejeme olej, na kterém prudce restujeme žampiony chilli papričku a česnek. Po 4 minutách přidáme nasekanou petrželku a ještě 2 minuty opékáme.
  • 6
    Hotový pokrm osolíme, ozdobíme snítkami petrželky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.