Katalánský salát
35 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 15gramůCukr kostkový
- 160gramůRýže loupaná
- 80gramůPaprika červená
- 60gramůAnčovička - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 70mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Bílou cibuli a celé paprikové lusky pečeme nasucho v troubě asi 12 minut. Cibuli nakrájíme na kostičky, pečenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na slabší proužky. Filety z ančoviček nakrájíme na čtverečky, smícháme s rýží, přidáme pokrájenou cibuli a papriku. Vše spolu dobře promícháme.
- 2Ocet naředíme vodou, přidáme cukr, špetku pepře a soli. Touto zálivkou zalijeme salát, který podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.