Kavarma po mlynářsku
80 min.
Ingredience
- 210gramůCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůVepřová plec
- 230gramůJátra telecí
- 100gramůSádlo škvařené
- 260gramůŽampiony - sterilované
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30gramůChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoření Čubrica
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso a játra nakrájíme na kostky, cibuli na plátky.
- 2V pekáči rozpálíme tuk, vložíme maso, zprudka opečeme, přidáme cibuli a orestujeme. Maso osolíme, okořeníme, přidáme protlak, na plátky nakrájené žampiony i s nálevem, nasekané chilli papričky a čubrici. Dusíme v troubě pod pokličkou za občasného míchání.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme připravenou směs, rozklepneme na ni celá vejce a dáme zapéci.
- 4Hotový pokrm ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.