Kaviárová vejce
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžíceHořčice
- 50gramůKaviár
- 1kusSalát hlávkový
- 11,5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme, žloutky vyjmeme a vložíme do misky. Přidáme máslo, Lučinu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nasekanou jarní cibulku, dobře promícháme, můžeme i vyšlehat. Směs dáme vychladit do ledničky.
- 2Půlky vajíček bez žloutků seřízneme tak, aby dobře stály, vychlazenou směs přendáme do cukrářského pytlíku s větším nástavcem a naplníme půlky vajíček. Každé vajíčko ozdobíme troškou kaviáru, kouskem petrželky a minitrojúhelníčkem citrónu.
- 3Vejce servírujeme na talířích s oblohou z hlávkového salátu.
- 4Výborně chutnají s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.