Kaviárová vejce

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme, žloutky vyjmeme a vložíme do misky. Přidáme máslo, Lučinu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nasekanou jarní cibulku, dobře promícháme, můžeme i vyšlehat. Směs dáme vychladit do ledničky.
  • 2
    Půlky vajíček bez žloutků seřízneme tak, aby dobře stály, vychlazenou směs přendáme do cukrářského pytlíku s větším nástavcem a naplníme půlky vajíček. Každé vajíčko ozdobíme troškou kaviáru, kouskem petrželky a minitrojúhelníčkem citrónu.
  • 3
    Vejce servírujeme na talířích s oblohou z hlávkového salátu.
  • 4
    Výborně chutnají s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.