Kebab na grilu
25 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso mleté
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžičkyKardamom
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
546 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek, koriandr, kmín, nastrouhaný zázvor, kardamom, chilli papričky vložíme do mixéru. Suroviny, rozmixované na hustou hmotu, přeložíme do misky, přidáme mleté maso, celé vejce, osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Ploché grilovací špejle, (pokud máme dřevěné tak je namočíme do studené vody) potřeme olejem a rukama na každou vytvarujeme klobásu.
- 3Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme špejle s kebabem a opečeme po každé straně přibližně 5 minut. Dobrý kebab má mít hnědou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.