Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem
45 min.
Ingredience
- 170gramůBulgur
- 300mililitrůVoda pitná
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1lžíceCeler - nať
- 4lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 270gramůAnglická slanina
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bulgur přelijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký bulgur necháme na sítu okapat.
- 2Celerovou nať najemno nasekáme. Slunečnicová semínka nasucho orestujeme a smícháme s bulgurem, celerovou natí a lžící oleje. Osolíme a opepříme.
- 3Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, nakrájený řapíkatý celer a nakrájenou slaninu rozmixujeme. Ochutíme tymiánem, worcesterem, solí a pepřem. Přidáme vejce, znovu rozmixujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl směsi přimáčkneme na jehlu a potřeme olejem.
- 4Kebaby grilujeme za občasného obracení 8-10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.