Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur přelijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký bulgur necháme na sítu okapat.
  • 2
    Celerovou nať najemno nasekáme. Slunečnicová semínka nasucho orestujeme a smícháme s bulgurem, celerovou natí a lžící oleje. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, nakrájený řapíkatý celer a nakrájenou slaninu rozmixujeme. Ochutíme tymiánem, worcesterem, solí a pepřem. Přidáme vejce, znovu rozmixujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl směsi přimáčkneme na jehlu a potřeme olejem.
  • 4
    Kebaby grilujeme za občasného obracení 8-10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.