Kebab s česnekem
50 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 300gramůBrambory
- 1špetkaSkořice mletá
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Pak přidáme maso a osmahneme prudce ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a chvíli dusíme přikryté bez podlévání, občas promícháme. Po 15 minutách přilijeme vývar, přidáme stroužky česneku a nakrájené brambory. Krátce před koncem dušení přisypeme skořici a vše důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.