Kebab s jogurtem
75 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 500gramůSkopové maso přední
- 500gramůJogurt bílý
- 190gramůRajčata
- 220gramůPaprika červená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej stolní
- 3gramyPepř cayenský
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc.
- 2Marinované maso napíchneme na špízy a ogrilujeme.
- 3Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme slupky, dužiny pokrájíme a necháme podusit na rozehřátém tuku s cayenským pepřem a solí.
- 4Plátky chleba rozčtvrtíme a osmahneme na tuku. Osmažený chléb potřeme máslem, posypeme grilovaným masem a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté ještě polijeme rozmíchaným jogurtem a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.