Kebab z mečouna s tahini
30 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé z mečouna
- 4kusyTortilla
- 100gramůSalát hlávkový
- 100gramůRajčata
- 30gramůMáta
- Na marinádu
- 10gramůKurkuma
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSkořice mletá
- 20gramůCitronová kůra
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- Na omáčku
- 150gramůJogurt bílý
- 10gramůOmáčka Tahini
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V keramické míse smícháme kurkumu, skořici, arašídový olej, citronovou kůru, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme kusy mečouna a necháme chvíli marinovat.
- 2Mezitím v jiné míse vyšleháme bílý jogurt, tahini, citronovou šťávu a prolisovaný česnek a připravíme tak omáčku tahini.
- 3Marinnovaného mečouna nabodneme na špízové jehly a grilujeme ze všech stran 10 minut, poslední minuty přidáme na gril i tortilly, aby se prohřály.
- 4Na tortilly potom rozložíme listy hlávkového salátu, plátky rajčat, mečounový kebab a omáčku. Ozdobíme mátou, přeložíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.