Kebábky s omáčkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 2šálkySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
73 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
629 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mleté maso, vejce, sůl, pepř, tymián a kardamom.
- 2Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky a smažíme je na oleji dočervena. Hotové kuličky vyjmeme.
- 3Do oleje od smažení přidáme skořici, hřebíček, nakrájenou cibuli a smetanu. Za stálého míchání necháme chvíli na ohni. Nakonec přisypeme špetku muškátového oříšku, zázvoru a zalijeme kebábky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.