Kečup pikantní
140 min.
Ingredience
- 2000gramůRajčata
- 250gramůCibule
- 250gramůCeler bulvový
- 20gramůFeferony
- 200gramůCukr krupice
- 250mililitrůOcet vinný
- 10gramůHřebíček
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůSůl
- 15mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, feferonku posekáme, očištěný celer pokrájíme nahrubo. Vše vložíme do hrnce, přilijeme ocet, přidáme mletý hřebíček, pepř, sůl, cukr a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Podle potřeby můžeme trochu podlévat vodou.
- 2Směs rozmixujeme, zakápneme worcesterem, nalijeme do menších zavařovacích sklenic a zavařujeme 20 minut.
- 3Kečup ve sklenicích skladujeme v chladu a temnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.