Kečup pro labužníky
80 min.
Ingredience
- 6kilogramůRajčata
- 5kusůCibule
- 5kusůJablka
- 3lžičkySůl
- 10gramůNové koření celé
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 3stroužkyČesnek
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSorban draselný
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtky, které dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Dále dáme do hrnce nové koření, sladkou papriku, zázvor. Všechny suroviny vaříme do jejich rozvaření. Vaříme přibližně 45 minut. Potom propasírujeme přes cedník, odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme zpátky do hrnce.
- 2Šťávu podle chutě dochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Následně za stálého míchání přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme 15 minut do zahoustnutí. Před dokončením vaření přimícháme do směsi sorban, dochutíme chilli kořením. Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně.
- 3Hotovým kečupem naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolů. Potom zase otočíme obráceně, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.