Kečup pro labužníky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtky, které dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Dále dáme do hrnce nové koření, sladkou papriku, zázvor. Všechny suroviny vaříme do jejich rozvaření. Vaříme přibližně 45 minut. Potom propasírujeme přes cedník, odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme zpátky do hrnce.
  • 2
    Šťávu podle chutě dochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Následně za stálého míchání přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme 15 minut do zahoustnutí. Před dokončením vaření přimícháme do směsi sorban, dochutíme chilli kořením. Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně.
  • 3
    Hotovým kečupem naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolů. Potom zase otočíme obráceně, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.