Kečup z hub
80 min.
Ingredience
- 2kilogramyŽampiony čerstvé
- 25gramůSůl
- 1kusCibule
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaPepř černý celý
- 300mililitrůOcet vinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceBrandy
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme pokrájené žampiony a posypeme solí. Necháme je 24 hodin stát a občas je promíchneme. Do hrnce dáme pokrájenou malou cibuli, odstáté žampiony, hřebíčky, pepř celý, nové koření, ocet, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 60 minut, dokud nezůstane asi 400 ml tekutiny. Směs protlačíme přes cedník. Přidáme brandy. Přes mušelín do sterilizované láhve přelijeme kečup. Uzavřeme a uložíme do ledničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.