Kedlubnačka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kedlubnu nakrájíme na hranolky, libeček a celerovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu, sůl, pepř a orestujeme. Přimícháme libeček a celerovou nať a krátce podusíme, poté zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme, až je kedlubna měkká. Před koncem vaření vmícháme hrášek.
  • 3
    V hrnečku ve vodě rozšleháme mouku, dbáme, aby se neudělaly hrudky, a rozmícháme v polévce.
  • 4
    Na závěr dochutíme Vegetou a v polévce necháme rozpustit tavený sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.