Kedlubnačka
40 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1kusCibule
- 200gramůKedlubna
- 1kusPaprika červená
- 0,5lžíceLibeček
- 0,5lžíceCeler - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVegeta
- 80gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2kusyRajčata
- 2hrstiHrášek mražený
- Na zahuštění
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kedlubnu nakrájíme na hranolky, libeček a celerovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu, sůl, pepř a orestujeme. Přimícháme libeček a celerovou nať a krátce podusíme, poté zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme, až je kedlubna měkká. Před koncem vaření vmícháme hrášek.
- 3V hrnečku ve vodě rozšleháme mouku, dbáme, aby se neudělaly hrudky, a rozmícháme v polévce.
- 4Na závěr dochutíme Vegetou a v polévce necháme rozpustit tavený sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.