Kedlubnová musaka

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
996 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
70 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté telecí maso pokrájíme a umeleme na masovém strojku. Máslo si rozdělíme na 2 díly. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté maso, které s cibulí restujeme, po chvíli pánev zakryjeme pokličkou a maso dusíme asi 20 minut. Pánev odstavíme, maso osolíme, opepříme a promícháme s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Do vychladlého masa zamícháme žloutek. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Ve druhé pánvi rozehřejeme máslo a na něm chvíli restujeme pokrájené kedlubny, které podlijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme 15-20 minut.
  • 3
    Do vymazaného pekáče budeme postupně vrstvit dušené kedlubny a mleté maso (kedlubny, maso, kedlubny...). Každou vrstvu polijeme malým množstvím vývaru. Na poslední vrstvu musaky poklademe pokrájená kolečka omytých rajčat, která osolíme, opepříme a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali smetanu. Musaku vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.