Kedlubnová musaka
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1kilogramKedlubna
- 700gramůTelecí maso přední
- 1decilitrOlej olivový
- 200gramůRajčata
- 4lžícePetržel - nať
- 3decilitryZakysaná smetana
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
996 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
70 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí maso pokrájíme a umeleme na masovém strojku. Máslo si rozdělíme na 2 díly. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté maso, které s cibulí restujeme, po chvíli pánev zakryjeme pokličkou a maso dusíme asi 20 minut. Pánev odstavíme, maso osolíme, opepříme a promícháme s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Do vychladlého masa zamícháme žloutek. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Ve druhé pánvi rozehřejeme máslo a na něm chvíli restujeme pokrájené kedlubny, které podlijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme 15-20 minut.
- 3Do vymazaného pekáče budeme postupně vrstvit dušené kedlubny a mleté maso (kedlubny, maso, kedlubny...). Každou vrstvu polijeme malým množstvím vývaru. Na poslední vrstvu musaky poklademe pokrájená kolečka omytých rajčat, která osolíme, opepříme a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali smetanu. Musaku vložíme do dobře vyhřáté trouby zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.