Kedlubnová polévka se slaninou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKedlubna
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceKari koření
- 2kusyJablka
- 0,25kusKřen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme kedlubny a jablka, chvíli podusíme, okořeníme kari kořením a podlijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Potom podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na zbylém oleji. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a mírně osladíme.
- 4Polévku rozdělíme do talířů, přidáme nudličky slaniny, nasekaný koriandr a nastrouhaný křen.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.