Kedlubnový nákyp se sýrem
32 min.
Ingredience
- 500gramůKedlubna
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky a urovnáme do vhodné zapékací misky. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v mikrovlnné troubě 4 minuty. Potom kedlubny pokapeme máslem, osolíme a opepříme.
- 2V hrnku rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr. Směsí zalijeme kedlubny a posypeme je nasekanou petrželí. Zapékáme v mikrovlnné troubě zvolna asi 5 minut. Přikryjeme a necháme ještě 2-3 minuty stát.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.