Kedlubnový salát s okurkou
40 min.
Ingredience
- zálivka
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1decilitrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžíceKřen
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 150gramůOkurka salátová
- 0,5kilogramKedlubna
- 2kusyJablka
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme.
- 2Připravíme si zálivku:
- 3V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané smetany s 3 lžícemi octa,
- 4přilijeme 0,5 dl olivového oleje a osolíme podle chuti.
- 5Jablka, křen a okurky zbavíme semínek. Kedlubny a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, křen nastrouháme na jemném struhadle a vše dáme do mísy. K nastrouhané zelenině přidáme okurku pokrájenou na tenké plátky, papriku nakrájenou na kroužky, posypeme drobně posekaným koprem a zelenou petrželkou.
- 6Přilijeme zálivku, vše promícháme a dáme vychladit na několik hodin
- 7do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.