Kedlubnový salát s okurkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme.
  • 2
    Připravíme si zálivku:
  • 3
    V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané smetany s 3 lžícemi octa,
  • 4
    přilijeme 0,5 dl olivového oleje a osolíme podle chuti.
  • 5
    Jablka, křen a okurky zbavíme semínek. Kedlubny a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, křen nastrouháme na jemném struhadle a vše dáme do mísy. K nastrouhané zelenině přidáme okurku pokrájenou na tenké plátky, papriku nakrájenou na kroužky, posypeme drobně posekaným koprem a zelenou petrželkou.
  • 6
    Přilijeme zálivku, vše promícháme a dáme vychladit na několik hodin
  • 7
    do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.