Kedlubny nakyselo
50 min.
Ingredience
- 600gramůKedlubna
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem z kedluben, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme kedlubny, ocet, cukr, pepř a sůl. Vše ještě krátce podusíme.
- 3Podáváme k vařenému masu s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.