Kedlubny plněné hráškovým krémem
125 min.
Ingredience
- 600gramůKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůHrášek
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1hrstPetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 80gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme, větší rozpůlíme, vršky skrojíme a vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly přibližně centimetr silné. Vydlabané kedlubny i kousky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme pět minut. Vydlabané kedlubny vyjmeme, řeznou plochou položíme na utěrku. Kousky kedluben zůstaly ještě ve vodě, slijeme, kousky necháme okapat, přendáme je do máslem vymaštěného pekáče.
- 2Příprava náplně: máslo rozpustíme v kastrolu, přidáme hráše, poté hrášek rozmixujeme, za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme do zhoustnutí. Krém necháme trochu vychladnout, dle chuti osolíme, opepříme, vmícháme žloutek a nastrouhaný sýr.
- 3Vydlabané kedlubny naplníme krémem, vyskládáme na pekáč a mezi vydlabané kedlubnové kousky. Na každou položíme plátek sýra, podlijeme 100 ml zeleninového vývaru a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme 30 minut. Upečené necháme chvíli odstát a při servírování posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.