Kedlubny podušené

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme kedlubny a odstraníme z nich listy. Jemné lístky ze středu nasekáme nadrobno. Oloupeme kedlubny a pokrájíme je na 0,5 centimetru silné plátky a ty ještě na přibližně stejně silné nudličky.
  • 2
    Oloupeme šalotky a pokrájíme je na kostičky.
  • 3
    V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj kostičky šalotek. Přidáme k šalotkám nudličky z kedluben, osolíme je, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme přikryté asi 15 minut.
  • 4
    Nakonec přimícháme ještě nakrájený zbytek másla, nadrobno pokrájené lístky kedlubny a jemně nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 22. 3. 2016
Kedlubny podušené
Recept můžu doporučit, jednoduchá příprava a fajn příloha k bramborám a masu. Jen počet porcí je třeba upravit podle velikosti , měla jsem jednu kedlubnu a udělala jsem z ní dvě porce.Palec nahoru.🙂