Kedlubny s houbovou náplní

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané kedlubny povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme je a po vychladnutí vydlabeme vnitřky.
  • 2
    Očištěné houby nakrájíme na plátky, v troše osolené vody je dusíme do měkka. Rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, zalijeme 1 dl vody, přidáme máslo, osolíme a dusíme do měkka. Do vychladlé rýže zamícháme houby, nasekané vnitřky kedluben, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a pepř.
  • 3
    Vzniklou hmotou naplníme připravené kedlubny, poklademe je proužky slaniny, vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Pokrm upečeme do měkka.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.