Kedlubny s houbovou náplní
65 min.
Ingredience
- 8kusůKedlubna
- 20gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 200gramůHouby čerstvé
- 70gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme je a po vychladnutí vydlabeme vnitřky.
- 2Očištěné houby nakrájíme na plátky, v troše osolené vody je dusíme do měkka. Rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, zalijeme 1 dl vody, přidáme máslo, osolíme a dusíme do měkka. Do vychladlé rýže zamícháme houby, nasekané vnitřky kedluben, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a pepř.
- 3Vzniklou hmotou naplníme připravené kedlubny, poklademe je proužky slaniny, vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Pokrm upečeme do měkka.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.