Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci
55 min.
Ingredience
- 800gramůKedlubna
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- Na omáčku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- Na vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mladé kedlubny oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na osminky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2Smetanovou omáčku připravíme ze světlé máslové jíšky, ve které rozšleháme smetanu, sůl, pepř a omáčku na mírném plameni, za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut.
- 3Nakrájené kedlubny vložíme do rozpuštěného másla, lehce podusíme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až se voda odpaří a kedlubny změknou.
- 4Udušené kedlubny přelijeme omáčkou, poklademe vejci a posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.