Kedlubny se smetanovou omáčkou a vejci

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé kedlubny oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na osminky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  • 2
    Smetanovou omáčku připravíme ze světlé máslové jíšky, ve které rozšleháme smetanu, sůl, pepř a omáčku na mírném plameni, za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut.
  • 3
    Nakrájené kedlubny vložíme do rozpuštěného másla, lehce podusíme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až se voda odpaří a kedlubny změknou.
  • 4
    Udušené kedlubny přelijeme omáčkou, poklademe vejci a posypeme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.