Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky a mladé kedlubnové lístky nasekáme a přidáme ke kedlubnám.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme na části sádla. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
  • 3
    Propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, osolíme, opepříme, přidáme kousek sádla a dusíme do poloměkka.
  • 4
    Dno zapékací mísy vymažeme sádlem a střídavě poklademe vrstvami kedluben, které pokapeme rozehřátým sádlem, vrstvami rýže a masa. Vrchní vrstvu tvoří kedlubny.
  • 5
    Pokrm zapečeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.