Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží
65 min.
Ingredience
- 700gramůKedlubna
- 300gramůVepřová plec
- 200gramůRýže loupaná
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky a mladé kedlubnové lístky nasekáme a přidáme ke kedlubnám.
- 2Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme na části sádla. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
- 3Propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, osolíme, opepříme, přidáme kousek sádla a dusíme do poloměkka.
- 4Dno zapékací mísy vymažeme sádlem a střídavě poklademe vrstvami kedluben, které pokapeme rozehřátým sádlem, vrstvami rýže a masa. Vrchní vrstvu tvoří kedlubny.
- 5Pokrm zapečeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.